JLD HOOGWATERSCHOT – PRO

 

In het geval van hoogwater kan het JLD HoogWaterSchot-PRO een gebruiksvriendelijke en efficiënte toegangsbeveiliging bieden. Het schot heeft een waterkerende functie, op het moment dat er hoogwater dreigt te komen. De lichte barrières zijn een ideale oplossing om ingangen, deuren en poorten van gebouwen en huizen te beschermen tegen het plotselinge optreden van hoogwatermomenten.

 

“Waterveiligheid is heel belangrijk,
zeker in deze tijd van klimaatverandering, zeewaterstijging en bodemdaling.”

 

JLD International BV biedt een alternatief voor andere provisorische oplossingen zoals zandzakken of houten barrières. Het is een ideale uitbreiding van de permanente infrastructuur voor bescherming tegen hoogwater en voor in verstedelijkt gebied. HoogWaterSchot-PRO kan gemakkelijk constructies van vinyl en hybride damwanden aanvullen.

 

 

VOORDELEN

 • Licht gewicht
 • Snel installatie
 • Op maat gemaakt
 • Herbruikbaar
 • Bij 1ste balken onmiddellijke waterdichtheid
 • Makkelijk in opslag

TOEPASSINGEN

 • Gebouwen (deuren, ramen, poorten, enz)
 • Havens en jachthavens
 • Grens van groter onroerend goed
 • Permanente infrastructuur
 • Binnen stedelijk gebied
 • Waterkeringen

TYPES

 • Waterschot PRO
 • Waterschot LITE

 

Projecten JLD HoogWaterSchot – PRO

 

Hoogwaterschot PRO 6
Hoogwaterschot PRO 7
Hoogwaterschot PRO 5
Hoogwaterschot PRO 1
Hoogwaterschot PRO 8
Hoogwaterschot PRO 3
Hoogwaterschot PRO 2
Hoogwaterschot PRO 6
Hoogwaterschot PRO 7
Hoogwaterschot PRO 5
Hoogwaterschot PRO 1
Hoogwaterschot PRO 8
Hoogwaterschot PRO 3
Hoogwaterschot PRO 2
previous arrow
next arrow

 

De twee verschillende soorten HoogWaterSchotten

Het aluminium HoogWaterSchot-PRO is een effectieve hoogwaterbescherming die vergelijkbaar is met permanente waterkeringssystemen, maar in vergelijking tot die systemen kan de barrière gemakkelijk worden verwijderd zodra de dreiging afneemt. Bovendien kunnen er grotere afstanden overbrugd worden door het toevoegen van een ‘midden kolom’. Ideaal in de openbare ruimtes en industriële / opslaggebouwen.
De lichtgewicht HoogWaterSchot-LITE  barrières zijn ideaal om ingangen, deuren en poorten in woningen, winkels, garages en andere locaties te beschermen tegen plotseling hoogwater.
Ook is het HoogWaterSchot-LITE betaalbaarder dan de PRO door de materialen die worden gebruikt.

.

Zowel aluminium als vinyl HoogWaterSchot-barrières vullen elkaar perfect aan. Als gevolg hiervan kunnen we een op maat gemaakte, uitgebreide bescherming tegen hoogwater van onroerend goed bieden, die idealiter aan alle projectvereisten en -behoeften zou voldoen. 

Waar is het HoogWaterSchot-PRO van gemaakt?

HoogWaterSchot-PRO bestaat uit aluminium eindstaanders waarin de vloedplanken, eveneens van aluminium, horizontaal worden geplaatst. De systeemelementen omvatten ook afdichtingen en Opspanschroeven die worden gebruikt om de barrière vast te zetten. HoogWaterSchot-PRO kan enkele, dubbele of meervoudige barrières vormen die verder kunnen worden verbonden om lange beschermingsmuren tegen overstromingen te creëren.

 

 

 

Verwijderbare elementen

1. Vloedplanken
De lengte van de planken wordt individueel aangepast, afhankelijk van het project en de druk die het systeem moet dragen.

2. Afdichting
Vloedplanken en staanders zijn voorzien van hernieuwbare afdichtingen van EPDM. Daarnaast heeft de eerst te leggen plank een grondafdichting: dit is een grote rechthoekige afdichting gemaakt in de zacht/hard technologie. De afdichtingen zijn speciaal ontworpen om bodemlekkage te beschermen bij oneffen ondergrond.

3. Midden kolommen 
Midden kolommen bestaan ​​uit twee met elkaar verbonden elementen: de vaste verankeringsplaat en het geleidingselement voorzien van afdichtingen.

 

4. Opspanschroef
De schroef is gemaakt van staal en
polymeermateriaal en wordt
gebruikt om de afdichtingen in de
sperbalken samen te drukken om
de ultieme waterdichtheid van het
systeem te bereiken.

Vaste elementen

5. Verankeringsplaat
Ankerplaten zijn gemaakt van staal en zijn voorzien van sleuven met binnendraad om de middenstijlen te monteren. De verankeringsplaten worden in de fundering aangebracht.

6. Staanders
Aluminium profielen waarin de vloedplanken horizontaal worden gestoken. De staanders zijn voorzien van afdichtingen van EPDM.

Behalve de grondplank voorzien van grondafdichting zijn de balken identiek, wat de installatie vergemakkelijkt, aangezien het niet nodig is ze in een vooraf bepaalde volgorde te bevestigen.

 

 

In laag water periode:

 

 

 

In laag water perioden zijn de enige zichtbare elementen van het systeem de eindpalen afgedekt met afdekkappen (optioneel) en, in het geval van meervliegbarrières, de verankeringsplaten.

 

 

Meer informatie aanvragen voor de gewenste toepassing?

Wij vertellen je graag meer over onze  oplossing tegen waterschade. Heb je vragen over een bepaalde toepassing of situatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen, om samen de mogelijkheden te bespreken!