PROJECTEN | DAMWANDVERANKERING

 

Het JLD-Klapanker is toepasbaar voor diverse damwandverankeringen, waaronder hout, staal en kunststof. Aan de hand van de ankerkracht en grondgegevens (sonderingen) kan voor elke situatie een passend ankerontwerp worden gemaakt, geleverd en geplaatst.

 

 

 

DAMWANDVERANKERING | VINKEVEENSE PLASSEN

 

previous arrownext arrow
Slider

 

De Vinkeveense Plassen is een natuur- en watersportgebied. In opdracht van het Recreatieschap Stichtse Groenlanden wordt er ca. 3.6 kilometer oeverbescherming vervangen. De werkzaamheden vinden plaats op de zandeilanden 3, 4, 5, 8 en de legakkers 10.1 en 10.2.

Circa 3.1 km wordt vervangen door (KLP) kunststof damwand van ca. 6 m1 lang en circa 500 meter door houten damwanden van ca. 9 m1 lang. De kunststof damwandplanken bestaan uit hout met omspoten kunststof koppen.

Op alle nieuwe damwanden worden staal- en glasvezelversterkte knelgordingen geplaatst. Circa 50% van de nieuwe damwanden wordt afgewerkt met een kunststof deksloof.

Verder worden er nog circa 1.200 klapankers geplaatst, 2 duiksteigers aangebracht, ca 400 meter plankier en nog een tal van andere werkzaamheden aan de nieuwe damwanden.

 

 

DAMWANDVERANKERING | DARK

 

previous arrownext arrow
Slider

 

Het gaat om renovatie van ca. 25 km aan damwanden in het traject tussen Amsterdam en Wijk bij Duurstede. Van de 120 km damwand is 25 km aan het einde van zijn technische levensduur. De huidige damwanden langs het Amsterdam-Rijnkanaal zijn 30 tot 70 jaar oud.

Er zijn verschillende maatregelen ontworpen om de damwanden te renoveren. Afhankelijk van de status van de damwanden wordt de beste oplossing toegepast. De oplossingen waar JLD Contracting aan heeft bijgedragen betreffen het verankeren van de compleet nieuwe constructies of het verankeren van bestaande constructies en zodoende de levensduur te verlengen.

De werkzaamheden zijn grotendeels vanaf een ponton uitgevoerd. Van de 70 aanwezige vakken zijn er ca. 20 verankerd met JLD Klapankers met lengtes tot wel 23 meter.

 

 

DAMWANDVERANKERING | SPAARNDAMSEWEG

 

previous arrownext arrow
Slider

 

Het betreft een werk in Haarlem waarbij het gedeeltelijk vervangen en verstevigen het doel was. Er werd een nieuw gedeelte stalen damwand geplaatst en 350 meter betonnen kade moest worden verankerd om de constructie te stabiliseren.

Nadat gebroeders Schouls uit Leiden het werk na de aanbesteding heeft aangenomen is JLD Contracting continu betrokken geweest bij het optimaliseren van de verankeringsconstructie en de plannen voor de uitvoering.

De ankers werden opnieuw berekend, er werden speciale ankerstoelen ontwikkeld en er diende een speciaal testjuk te worden gebouwd om de ankers af te kunnen testen.

Daar er veel obstakels lagen in het water (drijvende steigers, een oud marineschip, diverse woonarken) zijn de ankers grotendeels vanaf de kant geplaatst.
Vanwege bebouwing kort op de kade dienden er ook ankers vanaf het water te worden geplaatst. In samenspraak met de bewoners zijn de woonarken tijdelijk verplaatst en de verankeringswerkzaamheden uitgevoerd.

Zowel de bewoners, opdrachtgever als hoofdaannemer zijn meer dan tevreden over de werkzaamheden die JLD Contracting heeft uitgevoerd.

 

 

DAMWANDVERANKERING | HET IJ

 

previous arrownext arrow
Slider

 

DAMWANDVERANKERING | HET DOK

 

Jachthaven ’t Dok is een mooie haven gevestigd in Delfzijl.
In opdracht van provincie Groningen is een deel van de walbeschoeiing van het Eemskanaal vernieuwd.
Conform bestekeisen heeft JLD International het ankerontwerp gemaakt en de materialen geleverd.
JLD Contracting heeft de plaatsing van de JLD-klapankers verzorgd. Aantal ankers: 224 stuks

 

previous arrownext arrow
Slider

 

 

DAMWANDVERANKERING | KADE PURMEREND

 

previous arrownext arrow
Slider

 

DAMWANDVERANKERING | BOUWKUIP FORTUNEPOLDER

 

Omdat de vraag naar drinkwater zal stijgen en de voorzuiverende werking van de Gijster te optimaliseren wordt aan de oever van de Bergsche Maas in de Fortunapolder een nieuw innamepompstation gebouwd. Voor het transport van drinkwater vanaf het pompstation naar het spaarbekken wordt een drietal transportleidingen aangelegd.

Voor het aanleggen van de transportleidingen zijn tijdelijke bouwkuipen benodigd. Om er voor te zorgen dat damwanden van de bouwkuip niet bezwijken onder druk kan gebruik worden gemaakt van een stempelraam of d.m.v. klapankers. Voordeel van het toepassen van klapankers is dat de bouwkuip vrij toegankelijke blijft voor divers materieel.

Voor het project Fortunapolder heeft JLD een voorstel in ontwerp, de leverantie, plaatsing en het testen van 100 stuks klapankers en toebehoren verzorgd.

 

 

Meer informatie? Download hier uw brochure en rekenblad