JLD HOOGWATERSCHOT – LITE

 

In het geval van hoogwater kan het JLD HoogWaterSchot-LITE een gebruiksvriendelijke en efficiënte toegangsbeveiliging bieden. Het schot heeft een waterkerende functie, op het moment dat er hoogwater dreigt te komen. De lichte barrières zijn een ideale oplossing om ingangen, deuren en poorten van gebouwen en huizen te beschermen tegen het plotselinge optreden van hoogwatermomenten.

Stel jouw HoogWaterSchot samen:

Na het doorlopen van deze stappen wordt de optimale hoogte en draagkracht van het HoogWaterSchot berekend, inclusief accessoires en diensten. Vervolgens ontvangt u per e-mail een offerte die aan de projectvereisten voldoen.

 

“Waterveiligheid is heel belangrijk,
zeker in deze tijd van klimaatverandering, zeewaterstijging en bodemdaling.”

 

JLD International BV biedt een betaalbaar alternatief voor het modulaire waterschot systeem. Het is tevens een duurzame oplossing door het gebruik van gerecyclede PVC-materialen met de mogelijkheid van herverwerking. Het is een zelf te plaatsen alternatief voor andere provisorische oplossingen zoals zandzakken of houten barrières.

VOORDELEN

 • Licht gewicht
 • Snel installatie
 • Betaalbare prijs
 • Op maat gemaakt
 • Herbruikbaar
 • Bij 1ste balken onmiddellijk water afsluitend
 • Eenvoudig in opslag

TOEPASSINGEN

 • Woningen
 • Winkels en winkelcentra
 • Industriele en opslaggebouwen
 • Openbare ruimtes (PRO)
 • Garages en opslagplaatsen
 • En vele andere objecten

TYPES

 • Waterschot LITE
 • Waterschot PRO

Projecten JLD HoogWaterSchot – LITE

 

Slider afbeelding 1
slider afbeelding 2
slider afbeelding 3
Slider afbeelding 4
Afbeelding project 2
Waterschot bedrijf
41
42
45
53
58
Slider afbeelding 1
slider afbeelding 2
slider afbeelding 3
Slider afbeelding 4
Afbeelding project 2
Waterschot bedrijf
41
42
45
53
58
previous arrow
next arrow

 

De twee verschillende soorten HoogWaterSchotten

De lichtgewicht HoogWaterSchot-LITE barrières zijn ideaal om ingangen, deuren en poorten in woningen, winkels, garages en andere locaties te beschermen tegen plotseling hoogwater. Ook is het Hoogwaterschot-LITE betaalbaarder dan de PRO door de materialen die worden gebruikt.

Het aluminium HoogWaterSchot-PRO is een effectieve hoogwater bescherming die vergelijkbaar is met permanente waterkering, maar in vergelijking tot deze systemen kan de barrière gemakkelijk worden verwijderd zodra de dreiging en/of waterpeil afneemt. Bovendien kunnen er grotere afstanden overbrugd worden door het toevoegen van een middenpaal. Ideaal in brede toegangen, openbare ruimtes en industriële / opslaggebouwen.

Waar is het HoogWaterSchot – LITE van gemaakt?

HoogWaterSchot-LITE is gemaakt van een composiet van PVC en geïntegreerde glasvezel om de profielen te versterken. Deze technologie maakt het mogelijk het materiaal te vergelijken met lichte stalen producten, maar met het gewicht, de prijs en de weerstand tegen omstandigheden die kunnen worden toegeschreven aan PVC.

 

 

 

Vast element:

1. Staanders
De staanders zijn gemaakt van PVC en hun bevestigingsmethode is afhankelijk van de situatie ter plaatsen. Monteer de staander voor, tegen, of aan de binnenkant van de hoogwater af te sluiten opening om de waterafsluiting te waarborgen.

Verwijderbare elementen:

2. Vloedplanken
Het type en de lengte van de vloedplanken zijn afhankelijk van de betreffende situatie en de druk die het systeem moet dragen. Behalve de grondbalk voorzien van grondafdichting zijn de planken identiek, wat de installatie vergemakkelijkt, aangezien het niet nodig is ze in een vooraf bepaalde volgorde te bevestigen. Bij hoogwater verwachting schuif je de vloedplanken eenvoudig en snel tussen de staanders.

3. Afdichtingen
Bij alle soorten vloedplanken en staanders worden hernieuwbare afdichtingen van EPDM gebruikt.

4. Opspanbout
Opspanbouten worden gebruikt om de balken stevig tegen elkaar te drukken en het systeem bij montage aan elkaar af te dichten. Na het plaatsen van de vloedplanken plaats je de opspanbouten en draai je deze op spanning om het doordringen van water tegen te gaan.

5. De afdichtstrook
Wordt vastgezet in de grondplank. De afdichtsstrook is de eerst te plaatsen plank.

 

Hoe ziet het HoogWaterSchot eruit?

Bij laag water 
– De staanders zijn de vaste elementen, deze kunnen afgesloten worden met een afdekking. Deze afdekking is optioneel.

Opslag 
– Hangers voor de vloedplank. Hierdoor heb je weinig ruimte nodig voor de opslag. De hangers zijn optioneel.

Bij hoog water 
– Schuif snel en eenvoudig de vloedplanken in de staanders, zet de opspanbouten op de bovenste plank en draai deze aan.