PROJECTEN | DIJKSTABILISATIE

 

De JLD-Dijkstabilisator wordt toegepast in het binnenwaartse talud van de dijk. De JLD-Dijkstabilisator, een langwerpig kunststof element, wordt daar geplaatst waar de extra benodigde kracht nodig is in de dijk.

Het aanbrengen van de JLD-Dijkstabilisator wordt gedaan met relatief licht materiaal.  Het plaatsen van de JLD-Dijkstabilisator heeft minder invloed op de omgeving dan het heien of trillen van de damwanden of steunberen en zal dus minder overlast aan de omgeving veroorzaken.

 

DIJKSTABILISATIE | RINGDIJK WATERGRAAFSMEER

 

Ringdijk-01
Ringdijk-02
Ringdijk-03
Ringdijk-04
Ringdijk-01
Ringdijk-02
Ringdijk-03
Ringdijk-04
previous arrow
next arrow

In oktober 2018 is JLD Contracting begonnen met het versterken van de Ringdijk Watergraafsmeer, deze ligt in de wijk Watergraafsmeer in Amsterdam- Oost, aan de zuidkant van de ringvaart. De dijk begint bij de Amstel en eindigt bij de A10-Ringweg Oost ter hoogte van de Zeeburgerbrug. We versterken het deel tussen de Wibautstraat en de Middenweg. De lengte van het stuk dijk is 1 kilometer. Een grote stap voor dijkversterking in Nederland en daarbuiten.

De Amsterdamse Ringdijk is wel hoog genoeg, maar niet sterk genoeg. Op de karakteristieke dijk met zijn historische panden is er beperkt ruimte. Buurtbewoners en het stadsdeel willen dat de bomen op de dijk zoveel mogelijk behouden blijven en het karakter van de dijk niet wordt aangetast. Daarom heeft het waterschap Amstel Gooi en Vecht (AGV) gekozen voor de toepassing van de JLD-Dijkstabilisator. Hierdoor hoeft de dijk zelf niet verbreed of verhoogd te worden. Tevens vindt er bij het aanbrengen geen vervorming van de ondergrond plaats, dus ook géén schade aan bebouwing. En dat is voor de buurtbewoners een hele opluchting.

 

 

OPBOUW

WERKING

werking_dijkstabilisatie

UITVOERING

uitvoering_dijkstabilisatie

DIJKSTABILISATIE

uitleg_dijkstabilisatie

 

 

 

Meer informatie? Download hier uw brochure, bestektekst en rekenblad