PROJECTEN | OVERIGE TOEPASSINGEN

 

Het JLD-Klapanker is toepasbaar voor diverse damwandverankeringen, waaronder hout, staal en kunststof. Aan de hand van de ankerkracht en grondgegevens (sonderingen) kan voor elke situatie een passend ankerontwerp worden gemaakt, geleverd en geplaatst.

DAMWANDVERANKERINGEN | VOGELTJESWAND

 

vogeltjeswand-01
vogeltjeswand-02
vogeltjeswand-03
vogeltjeswand-01
vogeltjeswand-02
vogeltjeswand-03
previous arrow
next arrow

Tussen knooppunt Holendrecht (A2) en knooppunt Diemen (A9) wordt een wisselbaan gerealiseerd. De wisselbaan wordt langs de A2 via een terp van gewapende grond op hoogte gebracht. Langs deze gewapende grondconstructie wil de opdrachtgever een voorzetwand “de Vogeltjeswand” realiseren. Dit een stalen frame met cassette panelen uitgevoerd in corten staal waar een vliegende vogel patroon in wordt geponst. Dit stalen frame wordt opgehangen aan een betonnen keerwand welke op de terp van gewapende grond komt te staan. Onderaan de gewapende grond wordt het stalen frame door middel van klapankers vastgehouden. Voor dit onderdeel kwam IXAS bij JLD uit voor een uitvraag voor het leveren en aanbrengen van deze klapankers.

JLD heeft voor dit project 90 stuks klapankers horizontaal in gewapende grond geleverd en aangebracht. De ankerstang is naderhand omhuld met injectie om uitspoeling te voorkomen. Aan de buitenzijde is een sluitplaat gemonteerd waar het frame aan gemonteerd is.

 

 

DAMWANDVERANKERING | PLASTICVANGER

 

plasticvanger-03
plasticvanger-04
plasticvanger-05
plasticvanger-03
plasticvanger-04
plasticvanger-05
previous arrow
next arrow

In opdracht van Allseas heeft JLD een klapanker geplaatst welke een deel van de constructie verankert. Het systeem van Allseas is een eerste proef voor schonere havens.

 

 

Meer informatie? Download hier uw brochure, bestektekst en rekenblad