PROJECTEN | OVERIGE TOEPASSINGEN

 

Het JLD-Klapanker is toepasbaar voor diverse damwandverankeringen, waaronder hout, staal en kunststof. Aan de hand van de ankerkracht en grondgegevens (sonderingen) kan voor elke situatie een passend ankerontwerp worden gemaakt, geleverd en geplaatst.

 

DAMWANDVERANKERING | VOGELTJESWAND

 

Tussen knooppunt Holendrecht (A2) en knooppunt Diemen (A9) is een wisselbaan gerealiseerd. De wisselbaan is langs de A2 via een terp van gewapende grond op hoogte gebracht. Langs deze gewapende grondconstructie wilde de opdrachtgever een voorzetwand “de Vogeltjeswand” realiseren. Dit is een stalen frame met cassette panelen uitgevoerd in cortenstaal waar een vliegende vogel patroon in is geponst.
Dit stalen frame is opgehangen aan een betonnen keerwand welke op de terp van gewapende grond staat. Onderaan de gewapende grond wordt het stalen frame door middel van klapankers vastgehouden.

Voor dit onderdeel kwam IXAS bij JLD uit voor een uitvraag voor het leveren en aanbrengen van deze klapankers.

JLD heeft voor dit project 90 stuks klapankers horizontaal in gewapende grond geleverd en aangebracht. De ankerstang is naderhand omhuld met injectie om uitspoeling te voorkomen.
Aan de buitenzijde is een sluitplaat gemonteerd waar het frame aan gemonteerd is.

 

 

DAMWANDVERANKERING | PLASTICVANGER

 

Ankerpunt t.b.v. plastic inzamelsysteem haven Antwerpen.
Oktober 2019; In opdracht van Allseas heeft JLD een klapanker geplaatst welke een deel van de constructie verankert.
Het systeem van Allseas is een eerste proef voor schonere havens.

 

 

Meer informatie? Download hier uw brochure en rekenblad