WOII-PILOOT GEBORGEN

WOII-PILOOT GEBORGEN

Stoffelijke resten WOII-piloot Ernest na 76 jaar weer naar huis

Afgelopen maand kwam het Amervar link = document.getElementById(‘link2736’);link.onclick = function(){document.location = link.getAttribute(‘href’);} ikaanse agentschap MIA (Missing in action) haar belofte na en zijn de stoffelijke resten van copiloot Ernest uit de tweede wereldoorlog geborgen.

Het vliegtuig, een B17G -Flying Fortress, werd tijdens een bombardement nabij het Kroatische eiland Vis in 1944 neergehaald door het afweergeschut van Maribor-Slovenie.

Het vliegtuigwrak lag op 72 meter diepte op de zeebodem. Duikschool Manta Diving Center in Kroatië (www.crodive.info) installeerde op 72 meter diepte op 5 meter van de neus van het vliegtuigwrak een JLD-Klapanker en kon mede hierdoor succesvol de stoffelijke resten van de co-piloot bergen.

FILMPJE