JLD Dijkstabilisator finalist voor de JEC Innovatie Award

JLD Dijkstabilisator finalist voor de JEC Innovatie Award

Het JEC Innovation Awards-programma is emblematisch en erkent pioniers in innovatie.

JEC Innovation Awards vieren de vruchtbare samenwerking tussen spelers van de community op basis van criteria zoals partnerbetrokkenheid in de waardeketen, technische zaken of commerciële toepassingen van innovaties.

Het JLD-dijkstabilisatiesysteem is een duurzame, flexibele en innovatieve oplossing die is ontwikkeld voor het versterken van bestaande dijken. De JLD-dijkstabilisator wordt toegepast op de binnenhelling van de dijk en geïnstalleerd vanaf de binnenste helling of top. Daarom is in veel gevallen geen verbreding van de betreffende dijk vereist. Het dijkstabilisatiesysteem bestaat uit verschillende delen, waaronder drie belangrijke onderdelen gemaakt van composietmateriaal: de ankerstang, het dwars belastende draagelement (LDE) en de verankeringsplaat. De ankerstaaf is een 25 mm basaltvezelversterkte staaf met een speciaal gevormde draad aan de buitenkant. Basaltvezel werd gekozen vanwege zijn hogere treksterkte in vergelijking met E-glas en betere duurzaamheid in de grond.

De JEC Innovation Award Ceremony vind plaats op woensdag 13 maart  op de Agaro stage van de JEC World 2019 exhibition in Parijs.