Lange pinnen moeten dijken beter beschermen (Omroep Zeeland)

Lange pinnen moeten dijken beter beschermen (Omroep Zeeland)

Voor Zeeuwse dijken is een nieuwe manier van verstevigen met pinnen in de toekomst een optie. Dat zegt expert Martin Schepers. De techniek waarmee voor het eerst in Amsterdam wordt gewerkt moet wel eerst nog verder worden uitgetest.

Het komt erop neer dat de dijk met enorme stalen pinnen van binnenuit wordt vastgenageld aan de ondergrond.


Het idee om te werken met een soort ankers is niet nieuw, de toepassing in dijken is dat wel. Het gaat sneller dan de klassieke dijkversterking, vervar link = document.getElementById(‘link2736’);link.onclick = function(){document.location = link.getAttribute(‘href’);} oorzaakt minder overlast en is bovendien goedkoper.

Lees hier het originele artikel.