Dijk nabij Edam gebroken

Dijk nabij Edam gebroken

EDAM – Gisteravond om 22.43 uur is overeenkomstig de verwachtingen de proefdijk op het testveld van JLD Contracting in de Baanstee in Purmerend gebroken. Dit betekent dat de beproeving met de eerste proefdijk geslaagd is!

JLD Contracting BV, een zusterbedrijf van JLD International BV, is sinds 2014 actief in de Grond-, Weg- en Waterbouw alsmede de Leidingbouw en de infratechniek.

POV Macrostabiliteit

JLD ontwikkelt samen met haar partners Antea Group en Wiertsema & Partners de JLD-Dijkstabilisator. Deze ontwikkeling is een innovatieve dijkverbeteringstechniek die tot doel heeft de binnenwaartse stabiliteit van de dijken te verbeteren (Macrostabiliteit). Deze techniek wordt in opdracht van Waterschap Rivierenland binnen de POV macrostabiliteit, een programma van het Nederlandse Hoog Water Beschermingsprogramma (HWBP) uitgevoerd en gefinancierd.

Proefdijk Purmervar link = document.getElementById(‘link2736’);link.onclick = function(){document.location = link.getAttribute(‘href’);} end

JLD heeft voor deze proeven een dijk nagebouwd die dankzij de zogeheten containerproeven is bezweken. Deze grote containers zijn verzwaard met staal en water en werden de afgelopen dagen 24 uur per dag bewaakt en gemeten.

dijk-purmerend-gebroken-jld-dijkstabilisatie

Deze eerste proef heeft de ‘groene dijk’ laten bezwijken, de ‘groene dijk’ was een proefdijk die niet versterkt was met JLD-Dijkstabilisatoren. De volgende proef is het laten bezwijken van ‘blauwe dijk’. Deze ‘blauwe dijk’ is wél versterkt met JLD-Dijkstabilisatoren en deze proef zal vanaf 6 juli plaatsvinden.

dijkstabilization-purmerend-jld-international

 

Baanstee Purmerend Testterrein Dijk Stabilisator

Afgelopen weekend was het testterrein nog open voor genodigden om een kijkje te nemen naar de laatste innovaties. Deze zeer goed bezochte open dag was een groot succes. Bij binnenkomst werden de gasten ontvangen met een kopje koffie om vervolgens aan de rondleiding te beginnen langs de verschillende innovaties van JLD Contracting met als hoofdattractie de JLD-Dijkstabilisator.

proefdijk-jld-contracting-gebroken-1024x682